ingredience:

3 hrnky hladké mouky
20 g čerstvého droždí
1 lžička celého kmínu
3 lžička soli
1 a 1/4 hrnku vody
cukr, voda

postup:

  • Postupujeme jako při přípravě klasického těsta. Trochu teplé vody, droždí a cukru zamíchat na kvásek.
  • Potom vše spolu zpracujeme a necháme aspoň 3 hodiny kynout.
  • Čím déle těsto kyne, tím víc dírek bude mítpo upečení !!!
  • Z vykynutého těsta uděláme bochník a uložíme na papír na pečení.
  • V troubě vyhřáté na 250°C pečeme cca. 15 minut, potom teplotu v troubě znížíme na 220°C a pečeme dalších 35 minut.
  • Po vyjmutí z trouby chleba potřeme vodou a necháme vychladnout.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

Zdroj: facebook

Related Posts