ingredience:
3 hrnky hladké mouky
20 g čerstvého droždí
1 lžička celého kmínu
3 lžička soli
1 a 1/4 hrnku vody
cukr, voda
postup:
- Postupujeme jako při přípravě klasického těsta. Trochu teplé vody, droždí a cukru zamíchat na kvásek.
- Potom vše spolu zpracujeme a necháme aspoň 3 hodiny kynout.
- Čím déle těsto kyne, tím víc dírek bude mítpo upečení !!!
- Z vykynutého těsta uděláme bochník a uložíme na papír na pečení.
- V troubě vyhřáté na 250°C pečeme cca. 15 minut, potom teplotu v troubě znížíme na 220°C a pečeme dalších 35 minut.
- Po vyjmutí z trouby chleba potřeme vodou a necháme vychladnout.
Dobrou chuť 😉
Zdroj: facebook


