ingredience:
- čerstvé mladé kopřivy
- vejce
- rohlík (klidně starší)
- trocha mléka
- kysaná smetana nebo trocha podmáslí
- cibule
- olej
- sůl, pepř
- česnek
postup:
- Čerstvé mladé kopřivy dáme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme chvilku odstát. Tím zbavíme kopřivy pálivosti a můžeme jejich listy otrhat holou rukou.
- Kopřivy nasekáme na drobno.
- Nakrájený rohlík zalijeme trochou mléka.
- Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme jej. Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
- Přidáme nakrájené kopřivy. Po chvilce přilijeme špetku vody a podusíme.
- Rohlík z mléka vymačkáme a rozmáčkneme na drobno ke kopřivám.
- Osolíme, opepříme, nastrouháme česnek a nalijeme kapku podmáslí nebo přidáme trochu zakysané smetany.
- Opět chvíli podusíme.
- Nakonec přidáme vejce a promícháme.
- Podáváme s knedlíkem nebo s bramborem.
Poznámka:
Kopřivy se k tomuto účelu sbírají cca. do poloviny května (rada od babiček).
Dobrou chuť 😉





