ingredience:
- mandarinky
- máslo
- cukr
- vanikový cukr
- pomerančová šťáva nebo kůra
- polohrubá mouka
- kypřící prášek
- 2 – 3 vejce (dle velikosti)
- mléko
- olej
- sůl
postup:
- Na pánev dáme rozpustit kousek másla. Po rozpuštění přisypeme cukr, promícháme a necháme rozpustit.
- Oloupeme mandarinky a rozřízneme na půlky. Vložíme je do cukru rozpuštěném v másle.
- Necháme mírně opéct (zkaramelizovat).
- Zalijeme těstem v pánvi mandarinky, přikryjeme pokličkou, zmírníme teplotu a pečeme cca. 15 minut.
- Nakonec vyklopíme na prkýnko a necháme vychladnout.
- Pocukrujem moučkovým cukrem.
příprava těsta:
- Do mísy oddělíme žloutky od bílků.
- Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh.
- Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme pomerančovou kůru nebo šťávu, olej, mléko, sůl, vanilkový cukr. To celé pořádně promícháme.
- Do žloutků dáme polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Celé to promícháme.
- Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků do žloutků s moukou.
Dobrou chuť 😉

