ingredience:
na cca. 250g václavek (3 – 4 malé skleničky)
- 500ml vody
- václavky
- 1x cibule rozkrojená na čtvrtky
- 1 česnek na čtvrtky
- 200ml octa
- cukr
- sůl
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
postup:
- Houby povařéme 10 minut ve slané vodě.
- Vodu slijeme a houby propláchneme ve studené vodě.
- Do hrnce vložíme opláchnuté houby a přidáme:
- 500ml vody
- 200 ml octa
- 1 cibule rozkrojená na čtvrtky
- 1 česnek na čtvrtky
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nové koření
- 6 kuliček celý pepř
- sůl, cukr dle chuti (přidává se při vaření do požadované sladkokyselosti)
- Přivedeme do varu a vaříme 15 minut.
- Poté do každé skleničky vložíme z nálevu cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř, houby a zalijeme nálevem.
- Sklenice uzavřeme a sterilujeme 10 minut.
Dobrou chuť 😉



