ingredience:

na cca. 250g václavek (3 – 4 malé skleničky)

  • 500ml vody
  • václavky
  • 1x cibule rozkrojená na čtvrtky
  • 1 česnek na čtvrtky
  • 200ml octa
  • cukr
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list

 

postup:

  • Houby povařéme 10 minut ve slané vodě.
  • Vodu slijeme a houby propláchneme ve studené vodě.
  • Do hrnce vložíme opláchnuté houby a přidáme:
    • 500ml vody
    • 200 ml octa
    • 1 cibule rozkrojená na čtvrtky
    • 1 česnek na čtvrtky
    • 3 bobkové listy
    • 6 kuliček nové koření
    • 6 kuliček celý pepř
    • sůl, cukr dle chuti (přidává se při vaření do požadované sladkokyselosti)
  • Přivedeme do varu a vaříme 15 minut.
  • Poté do každé skleničky vložíme z nálevu cibuli, česnek, bobkový list, nové koření, pepř, houby a zalijeme nálevem.
  • Sklenice uzavřeme a sterilujeme 10 minut.

 

Dobrou chuť 😉

 

 

Related Posts